Sreda 08.02.2017.
07:10
Vestionline

Rus objasnio: Novak kao Federer, Nadal i Serena

Reuters
Najbolji ne moraju da igraju često pošto gro bodova osvajaju na velikim turnirima

Ne toliko zbog jednog poena koji je doneo već i zbog same euforije do koje je došlo njegovim pojavljivanjem u Nišu.

Ruske novinare zanimalo je mišljenje selektora njihove reprezentacije Šamila Tarpišćeva o nešto sporijem ulasku u sezonu i ranoj eliminaciji Novaka Đokovića u Melburnu.

- To što je ispao rano u Australiji nije ništa strašno. Najbolji igrači nikada nisu na najvišem nivou na početku velikih turnira jer je nemoguće dve nedelje držati top formu. Tek u trećem-četvrtom kolu počinju da igraju nešto bolje, a prva dva prolaze na ime i kvalitet. Đoković nije uspeo brzo da se prilagodi na uslove u Melburnu, a koliko sam shvatio imao je i problem sa povredom ramena - kaže iskusni stručnjak.

Iz tog razloga Tarpišćev ima potpuno razumevanje za raspored Novaka Đokovića, koji je odlučio da ne igra turnire u ferbruaru, već će mu prvo naredno pojavljivanje biti na Mastersu u Indijan Velsu.

- Zbog toga mi je potpuno razumno s njegove strane to što neće igrati do marta i turnira u Kaliforniji. Imaće dovoljno vremena da se oporavi i pripremi. Svi vodeći igrači poput Federera, Nadala, Serene Vilijams igraju dozirano kako bi opstali što duže u ovom sportu i to je sve češća pojava. Ni Đokoviću nije potrebno da igra mnogo. Njemu je već 29 godina, sa 25 možete da igrate svaki turnir, a on nema potrebe za tim i prelazi na “usporeni” režim - objasnio je Tarpišćev.

2024 © - Vesti online