Sreda 08.02.2017.
00:45
Vestionline

Ove zemlje su najspremnije za rat: Pogodite kako stoji Srbija

pixabay.com
 

Gledajući globalno, čak 61 odsto ispitanika izrazilo je spremnost da ratuje za svoju zemlju, dok je tek nešto manje od trećine ispitanih kazalo kako nisu spremni na takav čin.

Istraživanje je sprovedeno i na Balkanu, pri čemu prednjače Kosovo i Metohija i Bosna i Hercegovina, koji su ušli u drugu grupu spremnosti na rat.  Tako je čak 58 odsto građana Kosova spremno da ratuje, sledi BiH sa 55 odsto, a zatim Grčka sa 54 odsto. 

Srbija je prema parametrima spremnosti na rat ušla u treću grupu (od 26 do 50 odsto). Naime, 46 odsto građana Srbije spremno je da uđe u rat i bori se za svoju zemlju. Makedonci su nešto manje ratoborni, pa je 38 odsto državljana spremno da ese upusti u knoflikt.

Maroko i Fidži predvode ovu listu sa 94 odsto ispitanika koji su odgovorili pozitivno, dok su Turci najratoborniji narod u Evropi. Tačno 73 odsto državljana Turske reklo je kako bi ratovali za svoju zemlju u slučaju potrebe.

Najneratoborniji narodi u Evropi su Nemci i Holanđani, stanovnici država u kojima je manje od 20 odsto ispitanika spremno za rat.

Celu mapu možete pogledati OVDE.

2024 © - Vesti online