Utorak 07.02.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti

Vlast se plaši protesta policije

A. Čukić
Hajka provladinih medija na sindikalce: Se jednog od ranijih protesta

Kako kažu u Policijskom sindikatu Srbije, koji je sa Vojnim sindikatom Srbije organizator protesta, negativni tekstovi u medijima kojima se blate sindikati neće ih sprečiti da u subotu u 12 sati izađu na protest.

I iz policijskog i vojnog sindikata ističu da njihovi protesti nisu samo zbog boljih uslova rada i većih zarada, već upravo protiv korupcije, zbog koje nema dovoljno novca, ne samo za zarade zaposlenih, već i kupovinu neophodne opreme.

- S obzirom na to da se vlasti plaše našeg protesta i da će biti najmasovniji do sada, krenuli su u medijski napad na sindikat. Nećemo odustati od naših namera i protestovaćemo sve dok obećanja koja je dao premijer Aleksandar Vučić ne budu ispunjena. Sramota je da premijer jedne zemlje obmane vojsku i policiju svojim obećanjima. Vlasti je samo bitno da se slika na vojnim paradama i policijskim vežbama i koriste nas samo za to kako bi dizali sebi rejting, a na svakom mestu nas i našu službu srozavaju - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Nema podrške

Protest policijskog i vojnog sindikata podržaće veliki broj drugih sindikata, ali nijedan iz policije.
- Nijedan od drugih sindikata iz policije nam nije dao podršku i to govori za koga rade - dodaje Mijailović.

2024 © - Vesti online