Ponedeljak 06.02.2017.
18:22
Vestionline

Strepnja: Da li će Srbija videti duel Đokovića i Nadala?

Reuters
Kakav bi to spektakl bio, Arena bi bila mala da primi sve zainteresovane da gledaju duel titana

Trijumfom Španaca u Hrvatskoj nagovešten je veliki dvoboj između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ali veliko je pitanje da li će ovdašanja publika imati priliku da vidi duel dvojice velikana “belog sporta”.

Naime, četvrtfinale Dejvis kupa zakazano je za drugi vikend aprila, tačnije igraće se od 7. do 9. Problem za selekcije koje u svojim timovima imaju najbolje igrače je što će prvog vikenda četvrtog meseca u godini biti odigrano polufinale i finale Mastersa u Majamiju, a nije nemoguće da će do završnice stići i Novak Đoković i Rafael Nadal.

Podsećamo da je Nadal zbog plasmana u finale Australijan opena otkazao dolazak u Osijek, ali nije on jedini od igrača iz Top10 koji je to uradio. Naprotiv, samo je Novak Đoković bio na raspolaganju svom nacionalnom timu od tenisera koji su među 10 najboljih na ATP listi.

Podsećamo da su Hrvatima pobedu u Hrvatskoj doneli Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta, Mark i Felisijano Lopez. Za Srbiju su protiv Rusa pored Novaka nastupili Viktor troicki, Dušan Lajović i selektor Zimonjić, a u aprilu bi mogao da im se priključi i Janko Tipsarević.

Rivalstvo Đokovića i Nadala trenutno je najveće u istoriji tenisa pošto su odigrali čak 49 međusobnih duela, a u 26 navrata pobeđivao je naš igrač.

2024 © - Vesti online