Nedelja 05.02.2017.
11:56
alo.rs, Vestionline

Milorad Dodik: Kosovo je Srbija i tačka!

Tanjug
Milorad Dodik

- Šta kaže Beograd, to je i naš stav po pitanju Kosova. RS nije dala saglasnost da BiH prizna Prištinu, iako su hteli. U svakom slučaju, Kosovo ostaje ozbiljan problem i treba ga vratiti na nivo UN i Rezolucije 1244. S druge strane, bez obzira na to što neki priželjkuju, priča o Kosovu nije završena, jer nema pun legimitet, nije član UN. Kao Srbin, želim da se Kosovo reintegriše u državu Srbiju i da Beograd ima dominantnu ulogu u rešavanju njegovog statusa - dodaje Dodik.

- Republika Srbija želi jaku i snažnu Srbiju, narod će izabrati predsednika i sa njim ćemo sarađivati - odgovorio je Dodik na pitanje o predstojećim predsednilkim izborima u Srbiji.

- Meni je najbitnije da očuvamo RS, iako uporno, već 10 godina, govorim da podržavam Dejtonski sporazum. Sada bi trebalo i da se gradi autoput Beograd-Sarajevo, koji će 95 odsto prolaziti kroz RS, tako da će prolaziti tamo gde mi kažemo. Nama je bitno da se što bolje putnim pravcima povežemo sa Srbijom, dok Federaciju to ne interesuje. Oni gledaju da se što bolje povežu sa Turskom - naglašava predsednik Republike Srpske.

2024 © - Vesti online