Nedelja 05.02.2017.
10:50
Vestionline, Jutarnji list

Pretnje iz Hrvatske: Skinućemo Srbiju sa trona

N. Đurović
Nisu mogli u Kazanju, nisu mogli u Beogradu, nisu mogli u Riju, ali i dalje se nadaju

Tako je Vaterpolo savez Hrvatske svoje redove pojačao iskusnim stručnjakom Ratkom Rudićem, koji će biti deo Stručnog saveta, odnosno pokušaće da pomogne selektoru Ivici Tucku u pronalaženju načina da “barakude” ugroze apsolutnu vladavinu Srbije.

Na pitanje da li smatra da je Srbija nedodirljiva Rudić u intervju za Jutarnji list kaže:

- Mislim da nije tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo da opet opet dođemo do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se možemo da ostvarimo zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu.

U prethodne četiri godine Rudić je bio selektor Brazila, sa kojim je uspeo da savlada tim Dejana Savića na Olimpijskim igrama.

- Posle iskustva u Brazilu prirodno je da sam se vratio tamo gde pripadam. Mislim da mogu da budem veoma koristan na ovoj funkciji, iako je reprezentacija i dalje odlično vođena. Mogu znanjem i iskustvom da doprinesem nastavljanju pozitivnog rezultatskog niza reprezentacije - kazao je Rudić.

Podsećamo da je Srbija aktuelni svetski (Kazanj 2015.) i evropski prvak (Beograd 2016), kao i olimpijski šampion pošto je u Rio de Žaneiru savladala upravo selekciju Hrvatske sa 11:7.

2024 © - Vesti online