Nedelja 05.02.2017.
08:16
alo.rs, Vestionline

Dačić: Dijana, sve sam ti dao, a izdala si me!

Tanjug
Predsednik SPS-a Ivica Dačić

Od kako je podržala Jeremića, Dijana Vukomanović znatno je zaoštrila retoriku prema SPS-u i Ivici Dačiću za kojeg je rekla da igra ruski rulet podrškom zajedničkom kandidatu na predsedničkim izborima i da time žrtvuje i ugled i opstanak cele stranke. Ona je takođe rekla i da "Vučić ne veruje Dačiću ni kada mu darove nosi".

- Po prvi put u istoriji stranke, SPS neće imati svog kandidata za predsednika Srbije. Time se socijalisti stavljaju u vazalini odnos prema SNS-u, premda imaju iskustvo koliko je bila pogubna direktiva Miloševića iz Haga da socijalisti podrže Šešelja na predsedničkim izborima - ocenila je ona, a onda otkrila zašto je u stvari napustila stranku.

- Iz SPS-a sam izašla jer nisam više htela da učestvujem u teatru apsurda i Dačićevom kursu rijaliti-politike. Umesto da se vodi ozbiljna politika, u SPS-u je ojačala rijaliti-frakcija i ona uveliko doprinosi padu rejtingu socijalista - rekla je ona.

Dijanin dojučerašnji šef u SPS-u i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da ga je Vukomanovićeva izdala i da je on nju stvorio.

- Sramota me je da pričam o Dijani, ona je moj izum. Sve sam joj dao, a ona me je izdala. Ja sam je izmislio. Bila je šef poslaničkog kluba kada smo podržali Aleksandra Vučića. Pogledajte šta je tada govorila, a šta priča sada. Kada je lagala, pitanje je sad? - kaže Dačić.

2024 © - Vesti online