Subota 04.02.2017.
13:48
blic.rs

Izvukao se: Srbin koji je švercovao 2 tone kokaina brani se sa slobode

printscreen youtube
Radiće kao pomoćnik trenera: David Cufaj 

Cufaj je uhapšen 11. januara, nakon što je peruanska policija otkrili veliku pošiljku kokaina skrivenog u limenkama špargle, a čija je krajnja destinacija bila Evropa.

Prema pisanju peruanskih medija, Cufaj je pušten odlukom sudije Anđela Mendivila, koji vodi preliminarnu istragu, a koji je odbacio zahtev tužilaštva da se osumnjičeni sa optužbama suočava iz pritvora.

Tužilaštvo je insistiralo na pritvoru jer smatra da Cufaj ima veze sa glavnim vođom međunarodne mreže švercera narkotika, koji su sada u zatvoru. Međutim, sudija je dao prednost radnim i porodičnim vezama Cufaja u Peruu, pa je na osnovu toga i doneo odluku o puštanju iz pritvora.

Cufaj je, naime u Peruu bio akreditovan za rad za jednu rudarsku kompaniju, a imao je bankovne transakcije čime je, prema mišljenju sudije dokazao svoj imigracioni status. Cufajeva prednost bila je i to što ranije nije imao krivični dosije.

Na suđenju, Cufaj je pokazao i svoj ugovora o radu, kojim je "dokazao" da će posle puštanja raditi kao pomoćnik trenera kluba "Bolivar" koji je registrovan u mestu Reniec.

Peruanski mediji, uprkos pokušajima, međutim, nisu uspeli da kontaktiraju nikoga iz ovog kluba kako bi potvrdili Cufajeve poslovne namere.

2024 © - Vesti online