Petak 03.02.2017.
11:19
Tanjug, Vestionline

Bogdanović osvojila srebrnu medalju na US Openu

Reuters
Novi uspeh: Tijana Bogdanović

Bogdanovićeva je na startu savladala Brazilku Limu sa 11:5, zatim je bila bolja od Ruskinje Kudrajšove 9:3, da bi u četvrtfinalu savladala Kanađanku Braun 8:5. U polufinalnoj borbi bila je bolja od Kineskinje Li 8:7, ali je finalna borba krenula drugačijim tokom od očekivanog, poražena je od Tajlanđanke Vongpate, bronzane iz Rija, sa 24:7.

- Zadovoljna sam rezultatom, ali ne i finalnom borbom. Borila sam se više puta sa Tajlanđankom, ali izgleda da još uvek nisam našla pravo rešenje za nju. Ovo je bilo još jedno dobro iskustvo za mene i potrudiću se da analiziram svoje greške i sledeći put ispravim to - izjavila je Bogdanovićeva.

Trener Dragan Jović smatra da Bogdanovićeva ima dosta mesta za napredak, budući da je akcenat ove godine na Svetskom prvenstvu u Koreji.

- Zadovoljan sam rezultatom s obzirom na to da od Rija nije radila ni jedan turnir. U finalu je bilo dosta propusta čemu je sigurno doprineo i "džet leg". Posle četiri teške borbe na red je došla najbolja i tu se loše završilo po nas. Sledi analiza i nadam se novi susret pre Svetskog prvenstva - istakao je Jović.

Pre Bogdanovićeve, zlato u juniorskoj konkurenciji osvojila je Serđa Stević, a sutra na tatami izlazi Milica Mandić.

2024 © - Vesti online