Petak 25.06.2010.
14:15
Vestionline

SNS podneo krivične prijave protiv Dačića i Ćirića

On je novinarima na stranačkoj konferenciji rekao da je protiv Dačića podneta prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, a u sticaju sa krivičnim delima prevara i pomaganja u krivičnom delu davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.


Pritiv Ćirića, naveo je on, prijava je podneta zbog izvršenja krivičnog dela prevare, u sticaju sa krivičnim delom zloupotrebe službenog položaja i davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Aleksandar Vučić


"SNS neće biti zadovoljan i nikada neće prihvatiti režimsko prikrivanje istine o onom što se dogodilo u Boru", kazao je Vučić i odgovarajući na pitanja novinara rekao da ima izvesna saznanja ko bi mogao biti nalogodavac, ali da je to posao za državne organe.


On je naglasio da SNS zanima ko su nalogodavci i da će, ukoliko do 29. juna, od nadležnih državnih organa ne dobiju informaciju o tome, krenuti u "drugačije akcije".
"Nećemo se zadovoljiti podnošenjem krivičnih prijava protiv onih koji su bili primorani da učine prevaru", rekao je Vučić.


Vučić je ranije, na konferenciji za novinare, pokazao pismo sa navodnim logom SNS, u kojem se od glasača zahteva da, zbog troškova u kampanji, uplate 1.860 dinara na uplatnicu, s potpisom lidera te stranke Nikolića i adresom stranke u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu i izmišljenim brojem žiro-računa.


Ministar unutrašnjih poslova Dačić izjavio je ranije danas da će u toku dana biti podnete krivične prijave protiv direktorke pošte u Boru i još dva saizvršioca zbog zloupotrebe službenog položaja uoči vanrednih lokalnih izbora u toj opštini, održanih 20. juna.


Dačić je rekao da je policija, u saradnji sa PTT "Srbije", prikupila sve podatke i da je nakon toga tužilac to delo okvalifikovao kao zloupotrebu službenog položaja, zbog čega će biti podnete krivične prijave.

2024 © - Vesti online