Četvrtak 02.02.2017.
21:32
Vestionline, Sportska centrala

Federerove reči neće se dopasti Novaku i Endiju

Reuters
Lepo su se družili pred početak Australijan opena, ali posle se prešlo na posao

Mnogi su smatrali da će 35-godišnji Švajcarac prioritet staviti na osvajanje velikih trofeja, kojih trenutno ima 18. u kolekciji, ali kako je krenuo nije nemoguće da se uskoro vrati u sam vrh ATP liste.

 Federer je u jednom od mnogobrojnih intervjua posle Australijan opena najavio da bi mogao da se umeša u borbu i na Vimbldonu i na US openu, dok je svestan da su mu na Rolan Garosu šanse minimalne.

- Najviše volim da igram na travi, i tu sam postizao i najveće uspehe u karijeri. Stoga verujem da ću u Londonu imati dobre šanse da trijumfujem. Brze podloge odgovaraju mom stilu igre, a preferiram i kraće poene. Znam da mi šanse na Roland Garosu i ostalim turnirima na šljaci, nisu velike, pa ću se fokusirati na travu, mada verujem da imam šta da kažem i na otvorenom prvenstvu Amerike u Njujorku, popularnom US openu - kazao je Federer, a ovakva najava sigurno se neće dopasti najboljim teniserima pošto su poverovali da su se jedne opasnosti otaraslili.

   Međutim, da godine čine svoje potvrđuju naredne Federerove rečenice.

- Nisam igrao šest meseci, i sada posle dve naporne nedelje na prvom Grend Slem turniru u sezoni, noge me strahovito bole. Ništa bolja situacija nije ni sa mojim leđima, jer sam odbijao da uzimam terapije za vreme turnira. Veoma sam umoran, ali sam i pun adrenalina, pa verujem da ću posle kratkog odmora biti spreman za nove napore.

2024 © - Vesti online