Četvrtak 02.02.2017.
21:03
Vestionline

Mustafa odgovorio Vučiću

wikimedia.org
Isa Mustafa

Komentarišući izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da je Srbija ona koja se zalaže za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu, premijer Mustafa je rekao da svima poznato da je "Republika Kosovo najbolji primer u regionu i šire maksimalnog opredeljenja za demokratsko rešavanje nesporazuma".

Kosovski premijer je rekao da pozdravlja i deklarativno opredelenje Srbije za mir i stabilnost.

- U evropskom dijalogu o normalizaciji odnosa između Republike Kosovo i Republike Srbije mi smo dokazali našu maksimalnu principijelnost i puno angažovanje za mir, stabilnost i pristup u skladu sa evropskim vrednostima - kazao je Mustafa za radio "Slobodna Evropa".

Ranije je predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Taši izrazio zabrinutost zbog "kampanje Srbije", kojom se srpska zajednica koja živi u severnom delu Kosova "huška na strah i međuetničku mržnju".

- Razočaran sam i zabrinut sam u vezi s propagandističkom kampanjom u starom stilu Srbije, koja nastavlja da huška na strah i međuetničku mržnju srpsku zajednicu koja živi u severnom delu Kosova. Ova propaganda kojom upravlja Srbija, teži zastrašivanju građana Kosova koji žive na severu zemlje i teži ometanju procesa njihovog potpunog integrisanja u institucije Republike Kosova - kaže se u Tačijevoj izjavi.

2024 © - Vesti online