Četvrtak 02.02.2017.
20:45
Vestionline

"Garantovano nam da Tači i Mustafa neće pričati gluposti"

Reuters
Hašim Tači

- Samo smo dobili garancije da (kosovski predsednik Hašim) Tači i (kosovski premijer Isa) Mustafa neće pričati gluposti i da će ćutati, ali su oni nastavili - naglasio je premijer i dodao da su dobijene i garancije da će mir biti sačuvan.

- Dobili smo garancije i da neće biti jednostranih akcija - rekao je Vučić i naglasio da Srbija nije nijednu jednostranu akciju učinila.

On je rekao i da je bilo priprema da se jedan od nekadašnjih terorista kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda.

Kako je naveo, Kadri Veselji preti da će da upali severnu Kosovsku Mitrovicu, situacija je takva da Srbi ne žele da vide naoružane specijalne jedinice koje i nemaju pravo da budu tu ili i ako jesu kao takve treba da odgovaraju etničkom sastavu, a ne 100 odsto od Albanaca, "onda nemate potrebe da me pitate kakve dodatne indicije imamo - a imamo ih".

Vučić je rekao da se nada da će konačno EU da uradi svoj posao objasnivši da je Tači prethodni put poštovao dogovor 2,4 minuta a sada 12 sati i 4 minuta.

- On da izdrži 24 sata da ne pogazi reč očigledno je nemoguće - primetio je Vučić i dodao da ćemo mi uraditi sve što je u našoj moći da sačuvamo mir.

2024 © - Vesti online