Četvrtak 02.02.2017.
13:10
infromer.rs, Vestionline

Vesić: Beograd dobija novi tunel i bolji život

commons.wikimedia.org/Vlada Marinković
Beograd će izgradnjom tunela omogućiti dobru vezu dva dela grada odvojenih rekama

Vesić kaže i da se radi na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu između Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, kao i da postoji plan da se tu izgradi nekoliko garaža.

Kako je naveo, u narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže na Obilićevom vencu dobićemo još 250 mesta, a vrlo brzo kreće izgradnja garaže "Studentski trg" sa novih 950 mesta.

- Centar grada treba da postane mesto za pešake i bicikle kao i u drugim evropskim prestonicama - kaže gradski menadžer.

Vesić podseća da radovi na Slaviji idu po planu i biće završeni početkom maja, kada će Slavija da bude prohodnija za saobraćaj, a istovremeno će se raditi Ruzveltova ulica i park između Slavije i Ulice kralja Milutina, gde će biti centralno mesto za spomenik Dimitriju Tucoviću.

Gradski menadžer kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta.

- Taj trend će se nastaviti kako bi Beograd bio bolje mesto za život, bez obzira na to da li neko živi u centru grada ili na njegovoj periferiji - zaključio je Vesić.

2024 © - Vesti online