Četvrtak 02.02.2017.
00:26
Vestionline, b92.net

Kijev u panici: Rusija menja strategiju u Ukrajini, ima novu taktiku

Youtube/PresTVNews
TSituacija se ne smiruje: Ponovo se rasplamsao sukob u Ukrajini

- Danas pokušava da maksimalno podrije situaciju u svim regionima Ukrajine i to uz pomoć kriminalaca, kako onih lokalnih, tako i dovedenih iz Rusije. Oni su i sitni lopovi, ali i oni koji skoro ničim motivisani ubijaju, izazivaju eksplozije na mestima sa mnogo ljudi... Jednom rečju, njihov zadatak je da seju haos - rekao je Najda.

Prema njegovim rečima, ranije se Rusija oslanjala na dobro obučene diverzantske grupe koje je poslala u Ukrajinu, na tajne magacine oružja i terorističke akte, ali, kako ističe, sada je ruska strategija drugačija.

- Sada je sve na zločincima, ljudima koji imaju kriminalni dosije i, pošto nemaju budućnost, za malu nadoknadu su spremni da ubiju i naprave haos - kazao je on, prenose ukrajinski mediji.

Najda je istakao da je situacija u Ukrajini pod kontrolom specijalnih službi te zemlje koje neće dozvoliti da Rusija sprovede svoje planove u delo.

U novim sukobima na istoku Ukrajine od nedelje je poginulo 19 osoba, a poslednjih dana vode se najžešće borbe otkako je primirje krajem decembra stupilo na snagu. Više od 10.000 ljudi poginulo je u trogodišnjem ratu između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Kijev i Zapad optužuju Rusiju za podršku separatistima na istoku Ukrajine, što Moskva oštro demantuje.

2024 © - Vesti online