Sreda 01.02.2017.
04:30
Vestionline

Koje marke automobila se najviše "guglaju" u svetu?

pixabay.com
Amerikanci ludi za Tojotom

Mada je u 2016. izgubila titulu najprodavanijeg proizvođača automobila na svetu, Tojota je u protekloj godini bila auto-brend koji se najčešće pojavljivao u Gugl pretragama, pokazuju podaci koje je prikupio Quickco.

Tojota je bila najzastupljenije ime prilikom pretraživanja u čak 74 zemlje sveta, uključujući dva najveća automobilska tržišta - Kinu i SAD. Veliko zanimanje za ovog japanskog proivzođača na Internetu vlada i Africi i Australiji.

Iza Tojote nalazi se BMW, koji se najčešće nalazio u Internet pretragama ljubitelja automobila iz 51 zemlje. Među njima su Nemačka i Velika Britanija, ali i gotovo sve balkanske države, uključujući i Srbiju.

Francuzi su ostali verni svom auto-brendu, kompaniji Reno, a Italijani tradicionalno FIAT-u. Istraživanje je pokazalo da se Rusi na Guglu najviše interesuju za Hjundai, koji je najpopularniji i u Indiji.

Iako je 2016. godinu Folkswagen završio kao najprodavaniji proizvođač automobila na svetu, njegovo ime se najviše pretraživalo u svega nekoliko zemalja, poput Španije, Rumunije i Belorusije.

2024 © - Vesti online