Utorak 31.01.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti

Diler ubijen i bačen na šine

N. Đurović
Policijski uviđaj na mestu zločina

Naime, prema pisanju medija, Milošević se bavio dilovanjem kokaina i pripadao je grupi čiji su članovi hapšeni zbog preprodaje narkotika.

Ubistvu je, kako se nezvanično saznaje, prethodila jurnjava u kojoj je Vlastimir pokušao da pobegne napadačima. U tom pokušaju nije uspeo, a posle ubistva napadači su pobegli ostavljajući iza sebe Miloševićevo telo na šinama. Kada je, nekoliko minuta kasnije, naišao tramvaj, vozač je pomislio da je mladiću pozlilo i da zbog toga leži na šinama, ali kada je, zajedno sa još nekoliko prolaznika, prišao, videli su lokvu krvi. Odmah su o svemu obavestili policiju koja je krenula u potragu za zasad nepoznatim napadačima.

Kako se nezvanično saznaje, napadači su Vlastimira Miloševića čekali ispred zgrade u kojoj je živeo.

- Kada je Vlastimir izašao, prišli su mu i jedan od njih je izvukao pištolj. Vlastimir je počeo da beži, a u njega je ispaljeno pet-šest hitaca, od kojih je smrtonosan bio onaj koji ga je pogodio u glavu. Milošević je zateturao i pao na šine, a napadači su pobegli - kazao je za "Vesti" izvor iz beogradske policije.

Supruga u šoku

Dok je trajao uviđaj, na mestu ubistva pojavila se i Miloševićeva supruga, a vidno potresenoj i šokiranoj ženi pomoć su morale da pruže i lekarske ekipe. Nju su potom policajci odveli u zgradu gde su je saslušali u nadi da bi mogla da im ispriča neki detalj koji bi mogao da pomogne u otkrivanju ubica.

Oko tramvajskih šina nađeno je nekoliko čaura, a tridesetak metara od mesta gde je ležalo telo policija je našla još jednu čauru, kao i rupu od metka na izlogu. Zbog toga se i sumnja da su napadači jurili Miloševića niz ovu prometnu ulicu u kojoj uvek ima prolaznika, pa je pravo čudo da, iako je bilo rano jutro, u pucnjavi nije bilo više povređenih. Kako bi eventualno utvrdili identitet ubica, policajci su uzeli snimke svih bezbednosnih kamera na lokalima i zgradama u ovom delu ulice.

Inače, osim zbog trgovine narkoticima, Vlastimir Milošević je ranije, prema pisanju medija, hapšen i zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda.

Druga pucnjava za 48 sati

Samo 48 sati pre ubistva Vlastimira Miloševića, u centru Beograda dogodila se još jedna pucnjava u kojoj je ranjen Nikola Vavić (27), brat Aleksandar Vavića za čije ime se vezuje trgovina drogom. Sa Nikolom Vavićem je ranjen i Miloš Nikolić (28), a pucnjavi je, prema pisanju medija, prethodila masovna tuča u klubu Kasina na Terazijama. Mediji navode da je u tuči u Kasini učestvovalo više od 60 ljudi, a okršaj je nastavljen i ispred lokala. Posle pucnjave su uhapšeni Lazar V. (26) i Nemanja A. (18), a policija je saopštila da je tokom privođenja jedan od osumnjičenih bacio pištolj.

2024 © - Vesti online