Utorak 31.01.2017.
14:44
Vestionline

Novak u Medoševcu sa klincima

Fondacija Novak Đoković
 

"Fondacija Novak Đoković" će u narednih nekoliko meseci u ovaj projekat uložiti ukupno 10,7 miliona dinara. Ova organizacija je krajem 2016. godine potpisala ugovor o donaciji sa predstavnicima Grada Niša i Predškolskom ustanovom "Pčelica" sa ciljem renoviranja prostorija postojeće škole za potrebe otvaranja modernog i kompletno opremljenog vrtića u Opštini Medoševac.

- Fondaciji i meni lično uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative građana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva,  prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog deteta - rekao je Novak. 

Fondacija Novak Đoković

Inicijalna donacija "Fondacije Novak Đoković", u iznosu od približno 7,7 milona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, od zastarele stolarije, preko obrade zidova, plafona i podova, uvođenja novih elektroinstalacija i rekonstrukcije prostora. Naknadno, obezbeđena su sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara i to za spoljašnje radove. Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, Grad Niš je obezbedio dodatna sredstva u iznosu od tri miliona dinara.

2024 © - Vesti online