Utorak 31.01.2017.
12:23
Tanjug, Vestionline

Od Mesića tek možemo da očekujemo veličanje ustaštva!

Tanjug
Stjepan Mesić neće da diskredituje antifašiste

A evo šta piše Mesić u obrazloženju ostavke.

"Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimaka s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992, kao i one kasnije objavljene iz godine 1990. i uzimajući u obzir činjenicu da verovatno postoje još i druge moje snimke iz toga vremena s jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim SABA bilo kakvih negativnih posledica, podnosim ostavku na funkciju počasnog predsednika", navodi se u Mesićevoj ostavci. 

Kako prenosi Hina, Mesić je ostavku podneo predsedniku SABA Franji Habulinu. 

"Neću se pozivati na to da sam tako govorio u razdoblju od neke tri godine, iznoseći ono što je tada bila politika HDZ, a što je - to je danas više nego očigledno - i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u razdoblju od dvadesetak godina, a posebno u vremenu kada sam obavljao dužnost predsednika Hrvatske, zastupao dijametralno oprečne stavove", istakao je Mesić. 

On je naveo da, ne opravdavajući se, preuzima punu odgovornost za ono što je izrekao. 

Mesić je poručio poručuje da njegova privrženost antifašizmu kao sistemu vrednosti i njegova "privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimaka starih 25 godina, neće biti poljuljana".

2024 © - Vesti online