Ponedeljak 30.01.2017.
19:45
Vestionline

ABA: Mornar mučio Zvezdu tri četvrtine, crveno-beli izjednačili rekord

aba-liga.com/KK Crvena zvezda
Ognjen Dobrić je meč protiv Mornara počeo u prvoj petorci

Oslabljeni neigranjem Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića crveno-beli su slabo otvorili meč pa su gosti iz Bara na prvi odmor otišli sa 14 poena prednosti, a tokom druge deonice u nekoliko navrata imali i maksimalnih +15.

Taktika Barana bila je da u potpunosti “zaključaju” reket i da rizikuju sa šutem sa distance, koji nije služio Crvenu zvezdu punih 25 minuta (3/19 za tri poena do tog momenta, na kraju 10/34). Trojka Marka Gudurića u 25. minutu pri rezultatu 38:52 nagovestila je veliki preokret pošto su crveno-beli serijom 19:4 uspeli da dođu do novog vođstva, prvu posle uvodnih minuta u meču.

Raspucali su se igrači beogradskog tima, a sve posle odlične odbrane kojom su sveli goste na svega 28 poena  u drugom poluvremenu. Kada su počeli da pogađaju trojke Dženkins, Gudurić i Lazić Mornaru više nije bilo spasa od 13. poraza u sezoni.

Ono što nije dobro za crveno-bele je što je protiv Mornara potrošeno malo više energije nego što je planirano, s obzirom da ih već u petak očekuje duel sa Anadolu Efesom, a u nedelju protiv Partizana.

I pored šuta iz igre 2/10 Marko Simonović je sa 15 poena bio najefikasniji u domaćem timu, a dvocifren učinak imali su Dženkins i Lazić sa po 12, te Tompson sa 11 poena. Kod gostiju Voler je postigao 15, a Tejtum i Pavić po 10 poena.

2024 © - Vesti online