Ponedeljak 30.01.2017.
18:42
Vestionline, Informer

Savićević ne bira reči: To je čista glupost

M. Todorović
Kao i uvek Dejo uvek kaže ono što misli

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore prokomentarisao je ovu odluku FIFA u izjavi za Informer.

- Ne razumem zbog čega je sada, posle toliko godina, neko u administraciji FIFA došao na ideju da promeni istoriju. To je čista glupost, ne znam kako im je to palo na pamet - istakao je Savićević.

Legenda Crvene zvezde dodaje da FIFA ne može da promeni istoriju.

- Razumem da su potrebne neke novine, ali da se nekome oduzima osvojen trofej, to mi nije jasno. Interkontinentalni kup jeste bio nezvanično prvenstvo sveta, ali i tada, kao i danas, značio je sudar timova iz dve najjače konfederacije. Pa niko osim Evropljana i Južnoamerikanaca nije bio šampion, to dovoljno govori. Mi smo tada dobili Kolo-Kolo u finalu, osvojili pehar i niko to u FIFA nikad neće moći da promeni. Što se mene tiče, Crvena zvezda je bila prvak sveta 1991. godine i to će ostati zauvek - jasan je Dejo.

U meču odigranom 8. decembra 1991. godine u ranim jutarnjim satima po srednjeevropskom vremenu Savićević je bio asistent kod prvog gola Vladimira Jugovića, ali je ubrzo posle toga isključen zbog udaranja bez lopte jednog protivničkog igrača. Ipak, crveno-beli su i sa igračem manje u polju deklasirali tim Mirka Jozića i podigli pehar Interkontinentalnog kupa, koji se igrao od 1960. do 2000. godine, kada je FIFA pokrenulo Svetsko prvenstvo klubova.

2024 © - Vesti online