Nedelja 29.01.2017.
18:12
Tanjug, Vestionline

Skandal u Srebrenici: Napadnuti stranački funkcioneri (VIDEO)

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je za klix.ba da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA koji je smenjen uvođenjem Povereništva čiji je i sam član.

- Nakon toga ušla je grupa ljudi koji su Adila bukvalno iznela iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao - kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut. Osmanović je "Nezavisnim novinama" kazao da nije došlo do tuče u Srebernici kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je "Nezavisnim" da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

- Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal - rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.

2024 © - Vesti online