Ponedeljak 30.01.2017.
03:30
Vestionline, radiosarajevo.ba

Ove namirnice jedite svaki dan, nećete se pokajati

pixabay.com
Započnite dan ovsenom kašom

Kako tvrde nutricionisti, ove tri namirnice trebalo bi da uvedete u svoju svakodnevnu ishranu kako biste bili što zdraviji, a one će vam pomoći i u održavanju linije.

Ovsena kaša 

Bilo da je pravite s mlekom ili vodom, ona je jeftina, a uz to se može jesti u svakom godišnjem dobu. Tako u nju možete da stavite bilo koje voće, orašaste plodove, jogurt, med, jogurt, čia, lanene ili semenke tikve, maslac od kikirikija, komade tamne čokolade, bobičasto voće. 

Ovaj doručak prepun je zdravih masti i proteina, zbog čega ćete biti puni energije, ali i siti do ručka. Mala tajna nutricionista podrazumeva i jaja koja neki nutricionisti ubacuju za dodatni podsticaj proteina.

Tvrdo kuvana jaja

Ona su izvor niskokalorijskih visokokvalitetnih proteina, koji će vam takođe pružiti osećaj sitosti. Njih možete da kombinujete u sklopu uravnoteženog doručka, ali i kao zdrave grickalice tokom radnog dana kako ne biste posegnuli za nečim nezdravim.

Kefir

Kefir je prepun probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, a neki ga zovu i "magično mleko". On čisti telo i probavni trakt, eliminiše loše bakterije, štiti od gljivičnih i virusnih infekcija i poboljšava imuni sistem, a dokazano poboljšava zdravlje kože i kose, što je svakako dodatna prednost.

2024 © - Vesti online