Nedelja 29.01.2017.
13:06
Vestionline, Alo

Teodosića zovu u NBA

M. Todorović
NBA sledeća stanica

Njemu na kraju ove takmičarske godine ističe ugovor sa mosvkoskim CSKA i praktično može da bira gde će da nastavi karijeru. Mnogi košarkaški stručnjaci tvrde da bi bilo šteta da se ne oproba u NBA ligi, a i on je u nekoliko navrata napomenuo da ne bi imao ništa protiv, ali samo pod uslovom da to bude ekipe u kojoj bi imao važnu ulogu.

U prvi plan je izbila Juta čiji trener Kvin Snajder odlično poznaje srpskog reprezentativca jer je u sezoni 2012/13 bio pomoćni trener u moskovskom CSKA. Dodatni plus za Džezere, ako odluče da pozovu Teodosića, je to što je u stručnom štabu i naš Igor Kokoškov, koji o kapitenu reprezentacije Srbije ima samo lepe reči.

- Miloš je vrhunski plejmejker i jedan od najboljih igrača koji ne igraju NBA ligu. Njegovo ime je poznato svima u ovoj ligi, dobro ga znaju i prate ga godinama. Ne mislim da je napravio grešku što je ostao u Evropi, jer igra za CSKA, najbolji tim na Starom kontinentu. Pretpostavljam da je zadovoljan uslovima u Rusiji, ali bi bila šteta da ne napravi taj korak i okuša se u najboljoj ligi na svetu. Ima potencijal i talenat i pripada NBA ligi. Na njegovim agentima je da sve prekontrolišu i ispitaju tržište, a trebalo bi da ode u onaj tim gde bi njegovo umeće najbolje iskoristili, ali i tamo gde mogu najviše da ga plate. Voleo bih da ga vidim u Juti, bilo bi sjajno da sarađujemo - kazao je Kokoškov u izjavi za list Alo.

Ukoliko ostanu bez Teodosića u Moskvi imaju plan ko bi mogao da ga zameni, a dve od tri želje su reprezentativci Srbije.

2024 © - Vesti online