Subota 28.01.2017.
03:13
Vestionline

Hrvati u strahu: Melanija će nam uzeti zemlju

Tanjug/AP
Mnogi se plaše da će Melanija iskoistiti uticaj na Donalda da pomogne Sloveniji

Pobeda Donalda Trampa na izborima u Americi donela je strepnju među hrvatskim političarima, koji su u pravoj panici jer se plaše da će lider najmoćnije zemlje na svetu zbog supruge Melanije podržati Sloveniju u brojnim sporovima sa zvaničnim Zagrebom.

U tekstu pod naslovom "Slučaj Melanije Tramp“ zagrebački Globus se pita „hoće li nova prva dama Amerike postati glavni slovenački saveznik u sporovima protiv Hrvatske“.

Ni više od četvrt veka od raspada SFRJ Slovenija i Hrvatska se nisu dogovorile o granici na moru. Slovenija želi ceo Piranski zaliv kako bi imala izlaz na otvoreno more, a Hrvatska bi da se granica povuče sredinom zaliva.

Međunarodni arbitražni sud još nije doneo konačnu odluku, a slovenački šef diplomatije Karl Erjavec nedavno je zapretio da će Ljubljana sabotirati predstojeću hrvatsku turističku sezonu ukoliko u Zagrebu ne prihvate odluku arbitraže. Dve zemlje su pre dve godine jedva uspele da reše problem obeštećenja štediša Ljubljanske banke, a trenutno se spore i zbog prava na upotrebu imena "teran“ za vino sa područja Kraša i Istre.

2024 © - Vesti online