Subota 28.01.2017.
03:30
Vestionline

Naučnici pronašli način da prkose Trampu

twitter.com
Novi Tviter nalog NASA-e

Rat istine protiv alternativnih činjenica je definitivno počeo i zvanično nakon što je NASA na Tviteru otvorila alternativni profil @RogueNASA.

Protiv odluke američkog predsednika prvo se pobunila američka Služba nacionalnih parkova, nakon nje je usledila pobuna EPA-e, a a sad je to učinila i najpoznatija američka državna naučna institucija - NASA.

NASA se pokretanjem alternativnog, pobunjeničkog profila na Tviteru pobrinula da istina i dalje bude dostupna javnosti, uprkos Trampovoj volji.

@RogueNASA postoji svega nekoliko dana, a do sada je stekao čak 614.000 pratilaca i objavila 94 tvita.

"Ne možemo da dozvolimo gospodinu Trampu da utiša naučnu zajednicu. Potrebna su nam naučno proverena, na dokazima zasnovana naučna istraživanja, sada više nego ikada pre", saopštila je NASA na svom alternativnom profilu.

"Mnogo je tužno što državni radnici moraju da pokreću alternativne Twitter profile da iznesu činjenice američkoj javnosti", dodala je NASA.

Podsetimo, klimatske promene i globalno zagrevanje, naučno dokazane činjenice, nešto su u šta Donald Tramp ne veruje i zbog čega je zakonskom odredbom hteo da spreči državne naučne institucije da javno objavljuju podatke svojih i tuđih istraživanja na tu temu.

2024 © - Vesti online