Petak 27.01.2017.
18:00
Vestionline - Foto: Privatna arhiva

Danijelina jedina šansa za ozdravljenje

Privatna arhiva
Ljubav do neba: Danijela Kovačević sa ćerkom Marom

Imala je samo 17 godina kada se pre osam godina porodila i na svet donela malu Mariju. Naizgled idilična priča pretvorila se u tragediju. Danijela je po porođaju dobila sepsu i jedva preživela. Upala je u budnu komu i u tom stanju vegetiranja je i danas.

- Mi ćemo dati sve od sebe da našu Dacu vratimo. Pre svega, zarad njene ćerkice koja iz godine u godinu ima samo jednu želju, a to je da njena mama bude kao i sve druge mame njenih drugarica. Sami, nažalost, ne možemo da dobijemo bitku, ali hvala Bogu još ima plemenitih ljudi - kazala je Vesna Drašković, majka Danijele Kovačević iz Inđije, kada se poslednji put obrela u beogradskom Dopisiništvu "Vesti".

U međuvremenu, Draškovići su zahvaljujući dobrim ljudima širom sveta i njihovoj finansijskoj podršci uspeli u nameri da njihovu Danijelu odvedu u Nemačku na lečenje, koje je donelo ogroman pomak.

- Danijela je posle šest godina borbe protekle godine otišla u Nemačku na lečenje i terapije koje su mnogo obećavale. Upravo ono što je rečeno je i bilo tačno, jer centar u kojem je Danijela bila se bavi stanjima u kojem se ona nalazi, posttraumatska stanja izazvana raznim faktorima i stanjima budne kome. Boravak kod njih je za kratko vreme pokazao prve rezultate. Već posle mesec dana Danijela je počela da sedi, uspela je i da stoji, imala terapije na određenim spravama koje su čudo tehnike, i to je uz mnogo pažnje, stručnosti i znanja osoblja doprinelo da je Danijela iz dana u dan bivala sve bolje - kazala je za "Vesti" majka Vesna, dodavši:

Privatna arhiva
O Danijelinoj borbi pisali i nemački mediji


- Čak su i nemačke novine pisale o njoj kao o velikom borcu i nekome ko je vrlo napredovao. Na terapijama u centru je ostala tri meseca, i po povratku kući nastavila sa vrlo profesionalnom terapeutkinjom, koja je njeno stanje održavala i trudila se da ga održi koliko god je to moguće. Nažalost, nestalo je novca i terapije su prekinute...

Kako je Danijela već izvesno vreme bez ikakvih fizičkih aktivnosti, sve što je postignuto moglo bi da se pogorša. Terapije koje je imala su intenzivne i podstiču funkcije mozga fizičkom aktivnošću koja je vrlo bitna kako ne bi došlo do kontraktura i spazma.

- Danijela se ne predaje i svakim danom pokazuje koliko joj je život mio, a to se vidi u njenom pogledu upućenom njenoj ćerkici Mariji koja brine o njoj i nada se da će se njena mama svakog časa probuditi. Nada postoji, treba joj dati šansu da nastavi da živi onako kako zaslužuje uz svoje dete, za koje se borila da se rodi, a sada ne može ni da ga zagrli. Njen život je neprestana borba, ali ona će snagom svoje volje, željom za životom i velikom ljubavi svih koji je vole iz nje izaći kao pobednik, jer ona se ne predaje - kaže majka Vesna.
 

Kontakt telefon

Da bi Danijela Kovačević mogla da ode u Nemačku na lečenje i nastavi tamo gde je stala, ponovo je potrebna ogromna suma koju njena porodica, iscrpljena sa svakog aspekta, ne može da obezbedi. Ukoliko neko od plemenitih čitalaca "Vesti" želi da im pomogne i da doprinos Danijelinoj borbi za život, može stupiti u kontakt sa njenom majkom Vesnom Dašković putem telefona na broj: +381 63 523 270 i dogovoriti se oko načina slanja pomoći.

2024 © - Vesti online