Petak 27.01.2017.
11:31
Vestionline

"Amerikanci u Srbiji - ne otvarajte lažnim policajcima"

pixabay.com
Ako vam ne liči na policajca, ako nema legitimaciju, ako nema nalog... posumnjajte

Upozorenje je izdato, kako se navodi, zbog nedavnih incidenata u kojima su se pojedinci predstavljali kao policajci kako bi ušli u privatne kuće radi kriminalnih aktivnosti.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Odeljenja za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta (OSAC), svi američki građani treba odmah da obaveste policiju u slučaju sumnjivih aktivnosti. 

Kako se dalje navodi, dvojica muškaraca obučeni u policijske uniforme sa fluorescetnim oznakama pokušali su da uđu u stanove zgrade, zahtevajući ulaz preko interfona. 

"Nisu pokazali nikakvu legitimaciju, a potom su se udaljili. Prošle nedelje dve osobe su uhapšene zbog upada u nekoliko kuća na Vračaru, Paliluli i Zvezdari. Policija je takođe uhapsila tri osumnjičene osobe zbog toga što su koristili policijske isprave kako bi ušli u jednu kuću u Barajevu", navedeno je u upozorenju. 

Kako piše "Blic", u MUP-u Srbije su naveli da se radi na ovim slučajevima i da je nekoliko osoba uhapšeno jer su, predstavljajući se kao policajci, opljačkali ili pokušali da opljačkaju kuće stranaca.

2024 © - Vesti online