Subota 28.01.2017.
00:30
A. Ninkov - Vestionline

Kakav Zlatibor? Bansko je srpska planina!

Lična arhiva
Sneško ispred našeg hotela

Naime, jedan dan na srpskim planinama, bio to Zlatibor, Kopaonik ili Tara i Stara planina, košta toliko da vam se momentalno zavrti u glavi. Govorim o cenama po hotelima sa uslugom polupansiona za četvoročlanu porodicu.

Zato smo počeli da gledamo Bugarsku. Već smo bili tamo i znali smo da je jeftinije (i ne samo to - već po našem mišljenju i zanimljivije i veće od naših zimskih centara). Pogled nam se zaustavio na mestu Bansko, na nekih malo više od 500 kilometara od Beograda, koji u svojoj ponudi ima, verovali ili ne, 120 hotela raznih kategorija i cena.

Tu zaista možete da nađete nešto što odgovara vašem džepu.

Lična arhiva
Sankanjeee!

Tako smo se i mi odlučili za hotel sa 4 zvezdice, polupansion, sa cenom i više nego povoljnom u odnosu na srpske. 

Put je odličan. I tu pričam o putu kroz Bugarsku. Tek je poslednjih 40 kilometara do mesta zapravo uspon i tu treba malo više pažnje, ali ostalo je sve autoput.

Mesto je i više nego živopisno. Ima stari deo grada u kojem su restorani, prodavnice i "mehane" gde možete da jedete za 30 evra (ako vas ima četvoro, kao nas).

Lična arhiva
Pogled sa terase hotela

Hotel je ispunio očekivanja, hrana je bila raznovrsna, a deca prezadovoljna bazenom i animacijom u igraonici.

Bugari - gostoprimivi. Pogotovo što Srbi dolaze u velikom broju. Ima i Makedonaca i Graka, ali i Rusa i Engleza.

Lična arhiva
Nije pravi - ali liči

Staza za skijaše perfektna. Jedini problem je žičara koja ima mali kapacitet pa se malo duže čeka. Ako ne skijate, na samoj stazi imate dva, tri brda gde možete do mile volje da se sankate sa decom.

Utisak? Prelepih 7 dana u snežnom Banskom, po povoljnim cenama, tera nas da i sledeće godine odemo tamo. Kakav Zlatibor i plaćanje 100 evra po danu? Bansko je za Srbe raj.

2024 © - Vesti online