Petak 27.01.2017.
10:49
Tanjug, Vestionline

Simonović: Spavali na klupama, pa dobili Panatinaikos

M. Todorović
Serija koja traje: Marko Simonović

- Prethodna utakmica u Vitoriji bila je jako teška, a potom smo imali problema sa putom i avionom. Pribojavali smo se ove duela sa Atinjanima, jer su bili odmorniji pošto su prošlo kolo igrali kod kuće, spavali i imali kasnije direktan let, za razliku od nas. Tačnije, spavali smo po klupama... Panatinaikos je vrhunska ekipa, vratili su se posle našeg vođstva, ali smo na kraju pokazali karakter i kvalitet - rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Crveno-beli su nastavili fantastičan niz u elitnom takmičenju, sedmom pobedom zaredom, što posebno raduje srpskog reprezentativca.

- Bravo za ceo tim, ali ne razmišljamo o tome, samo da na svakom meču damo maksimum, bez obzira da li je ABA liga ili Evroliga - naveo je Zvezdin trojkaš, uz konstataciju da još uvek ne razmišlja o plasmanu u četvrtfinale Evrolige, iako je to jako izvesno.

Kapiten Luka Mitrović istakao je da su košarkaši Crvene zvezde odigrali najteži meč ove sezone.

- Definitivno je bilo fizički najzahtevnije, Panatinaikos svoju igru bazira na odbrani i nikada se ne predaje. Pored toga, bilo je jako vruće u hali, kao da smo u junu. Ipak, prebrodili smo sve i došli do velike pobede - zaključio je Mitrović.

Košarkaši Crvene zvezde u 21. kolu Evrolige dočekuju Anadolu Efes 3. februara.

2024 © - Vesti online