Petak 27.01.2017.
09:09
Vestionline, Sport klub

Selektor Hrvatske nahvalio Zvezdu i otkrio tajnu uspeha

abaliga.com/KK Budućnost VOL
Tajna je u sistemu

Poredeći crveno-bele sa najboljim hrvatskim timom - Cedevitom, Petrović je otkrio tajnu uspeha beogradskog kluba.

-Mislim da su oni apsolutni nivo što se tiče budžeta, čak je Cedevita koju nijansu rastrošnija. Stvar je jednostavna. Zvezda pre tri godine, kada je Radonjić bio u problemima, nije ga promenila, ostao je i implementirao svoju filozofiju – selektirani, kvalitetni igrači koji ovog trenutka igraju najkavlitetniju košarku u Evropi. Oni igraju jednu neverovatnu odbranu, ali to je selekcija koja traje tri godine. I dovode se stranci koji mogu da se implementiraju u tu igru. Šta se dešava u drugim klubovima? Dovedu stranca koji je u stanju šutnuti 25 lopti, ali ne može da igra obranu, nema hemije. Stvar je selekcije - u nekoliko rečenica objasnio je suštinu Petrović, prenosi Sport klub.

Odgovarajući na set kratkih pitanja, između ostalih odgovora, Petrović se izjasnio za Miloša Teodosića kao najboljeg igrača Evrolige, a Dragana Kićanovića kao najboljeg igrača sa kojim je ikada igrao.

Po njegovom mišljenju najbolji košarkaš svih vremena je Majkl Džordan, a trenutno Lebron Džejms. Među hrvatskim košarkašima za najboljeg ikada odabrao je Krešimira Ćosića, a najbolji kog je trenirao je Toni Kukoč.

2024 © - Vesti online