Četvrtak 26.01.2017.
15:55
nezavisne.com, Vestionline

Hrvatski kardinal lupetao u Vukovaru: U BiH je nastavljeno etničko čišćenje!

commons.wikimedia.org/The Catholic news agency of the Bishops' Conference of Bosnia and Herzegovina
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić (Foto: Arhiva)

Nije čovek od politike, već pastir...

Odgovarajući na novinarska pitanja o položaju Hrvata u BiH i stanju u njoj, kardinal Puljić, koji boravi u Vukovaru, kazao je kako u njemu još ima energije da se bori za jednaka prava, ali da je u BiH posle Dejtona zaustavljen rat, ali nažalost nije uspostavljen pravedan mir.

Na taj način je, dodaje, nastavljen perfidni način etničkog čišćenja jer nema jednakih prava za sve. Upitan kako rešiti pitanje Bosne i Hercegovine na zadovoljstvo svih, kardinal je odgovorio kako nije čovek od politike i prava, već pastir posvećen izgradnji ljudskih prava i dostojanstva, jednakih prava, verskih i građanskih sloboda, prava na rad i život, za šta će nastaviti da se bori.

Puljić smatra da je potrebno izvršiti "prekrajanje" Dejtonskog sporazuma na način da Hrvati biraju svoje predstavnike, da ne bude preglasavanja, čime bi se Hrvatima dala sigurnost da su u BiH kod kuće.

Kardinal Puljić nalazi se u poseti Vukovaru gde se sastao sa vukovarsko-sremskim županom Božom Galićem koji ga je upoznao o posleratnoj obnovi, suživotu i planovima za budućnost.

2024 © - Vesti online