Petak 27.01.2017.
05:30
Vestionline

5 odličnih odredišta koje turisti još nisu otkrili

pixabay.com
Selo koje turisti nazivaju Vencijom Holandije

Pogledajte zato listu predivnih mesta na kojima nećete sretati mnogo ljudi.

Folegrandos, Grčka

Male bele kućice sa baštama punim cveća, predivne plaže i more iz kojeg ne želite da izađete. Opis odgovara poznatom Santoriniju, ali ovaj put je reč o mestu Folegrandos koje liči na Santorini, uz jednu veliku prednost. Tamo nema gužve.

Svalbard, Norveška

U poslednjih nekoliko godina, Island je vrlo popularna turistička destinacija, a vi posetite norveški arhipelag Svalbard ako želite samoću. U pitanju je grupa ostrva između Norveške i Severnog pola. Put do njih nije lak jer ne postoji nikakva zvanična saobraćajna linija, ali kada konačno dođete na ovo mesto, društvo će vam praviti svega par turista, polarni medvedi, irvasi i arktičke lisice…

Gijethorn, Holandija

Veličanstvenom selo koje turisti nazivaju "Venecijom Holandije", nalazi se samo sat i po vožnje od Amsterdama, a smešteno je kanalima, tako da je najbolje kretati se tamo malim električnim brodićima. Naravno, s obzirom na to da je reč o Holandiji, i bicikl je uvek vrlo dobra opcija.

Maribor, Slovenija

Dobra stara Evropa uvek će imati Pariz, Rim, London i ostale važne gradove. Ali, postoje zanimljivi gradovi koji su večito "u drugom planu", a jedan od njih je i drugi najveći slovenski grad, Maribor. Idealan je za opuštanje, šetnju starim gradskim jezgrom i obalama Drave, a najbolje je posetiti ga u junu, za vreme trajanja LENT festivala.

Meknes, Maroko

Maroko je već dugo popularna destinacija, ali turisti uglavnom posećuju Fez i Marakeš. Grad Meknes, koji je zaštitio i Unesko, uvek je nekako sporedno odredište i retko ko će se, kada se vrati iz Maroka, pohvaliti da ga je posetio. Neopravdano, jer se tamo nalazi Ismailov mauzolej, poznata vrata grada Bab Mansur, a u blizini su i ruševine iz rimskog doba, koje je takođe zaštitio Unesko.

2024 © - Vesti online