Četvrtak 26.01.2017.
09:01
J. L. Petković - Vesti

Aleksandar Jablanović podneo ostavku

A. Čukić
Aleksandar Jablanović je dao ostavku ali ne priznaje da je u službenom automobilu njegov brat učinio bilo kakvo krivično delo

U saopštenju dostavljenom "Vestima" Jabanović kaže da prihvata na sebe punu odgovornost zato što je dozvolio da se toga dana u službenom vozilu prevezu njegov brat sa suprugom, ali da "nikako ne prihvata lažne optužbe" da je u službenom vozilu načinjeno krivični delo.

Jablanović ističe da je time naneta šteta ugledu Vlade Srbije, te da će to "sa zadovoljstvom dokazati na sudu". 

- Poslednji napadi bez dokaza kakvi su svojstveni pojedinim dnevnim novinama u Srbiji prešli su granicu ukusa i realnosti i prešli u svet mašte i fikcije. U tom svetu sve što je od strane Vlade Srbije pozitivno i dobro urađeno predstavljeno je kao loše i kriminalno - saopštio je Aleksandar Jablanović.

On je istakao da je "kao mali deo Vlade Srbije sam dao svoj trud da naša zemlja i sistem budu bolji i pravedniji" i da će to raditi i ubuduće.  

- Mogu da prihvatim odgovornost da sam dozvolio da se u mom službenom automobilu prevezu moj brat i njegova supruga, ali ne mogu da prihvatim laž da je u istom prevožena droga. Mogu da prihvatim da je moj brat priveden ali ne i da je unapred osuđen u medijima samo zato što je moj brat. 
Moj ministar Aleksandar Vulin i naš tim vodili su i vodiće Ministarstvo za rad bolje nego iko pre njih. Jao kao deo tog tima ne želim nijednog trenutka da budem teret, makar i optužbe koje su iznete na moj račun bile i lažne, a na sudu ću dokazati da to i jesu. Želim zarad svoje časti i zarad časti mojih saradnika u ministarstvu za rad da prihvatim na sebe punu odgovornost zato što sam dozvolio da se u vozilu tog dana prevezu moj brat sa suprugom i zbog toga podnosim neopozivu ostavku na mesto državnog sekretara u ministarstvu za rad. Ali nikako ne prihvatam lažne optužbe da je mojim službenim vozilom načinjeno neko krivično delo i time naneta šteta ugledu naše Vlade i to ću sa zadovoljstvom dokazati na sudu u narednom periodu - istakao je Aleksandar Jablanović. 
 

2024 © - Vesti online