Utorak 24.01.2017.
20:14
Vestionline, Informer.rs

Konačno shvatio: Mesić se izvinjava zbog sramne izjave!

youtube.com/N1
Izjava je bila nesmotrena, pravda se: Stjepan Mesić

- U spletu političkog ambijenta u kojem sam aktivno učestvovao, tadašnjih okolnosti i pod uticajem netačnih informacija koje sam dobio, dogodila se ta moja nesmotrena izjava. Podsećam da je moje neslaganje s vođenjem takvih politika kulminiralo mojim izlaskom iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) 1994- naveo je Mesić u pisanoj izjavi povodom snimka koji je objavljen na Jutjubu. 

On je rekao da "navedeni događaj nije i neće umanjiti" njegove stavove i mišljenje o antifašizmu. 

- Ako sam nekoga svojom nesmotrenom izjavom uvredio, ja mu se ovim putem izvinjavam- naveo je Mesić, koji je počasni predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. 

On je rekao da je u vreme vođenja tog neformalnog razgovora početkom ratne 1992. godine u Novskoj obavljao funkciju predsednika Izvršnog odbora HDZ-a i da se ceo događaj, kako je naveo, dogodio pod velikim pritiskom tadašnjih ratnih zbivanja i političkih stavova HDZ-a koje je kao funkcioner sprovodio "ma koliko se s jednim delom istih nije slagao". 

- U takvom ambijentu sam izrekao nekoliko neproverenih tvrdnji za koje se tek naknadno utvrdilo da nisu činjenice koje odgovaraju istini - rekao je Mesić. 

Prema njegovim rečima, po formiranju HDZ-a, Hrvatska je bila zahvaćena dolascima ljudi koji su propagirali ustašku ideologiju iz vremena Drugog svetskog rata i posle i koji "generiraju reviziju istorije i sa sobom donose mnogo netačnih informacija". 

2024 © - Vesti online