Utorak 24.01.2017.
15:06
Vestionline

Interpol dolazi u Beograd

Strangefear (promo)
 

Pol Benks (gitara, vokal), Danijel Kešler (gitara) i Sem Fogarino (bubnjevi) krenuće ovog leta na evropsku turneju kojom će obeležiti 15 godina od izlaska albuma prvenca "Turn On The Bright Lights" i koji će u celosti izvesti na koncertima. Tako će publika u Beogradu moći uživo da čuje hitove poput "Untitled", "PDA", "Obsticle 1", "Say Hello To The Angels" i mnoge druge.

Karte za beogradski koncert benda Interpol biće puštene u prodaju u petak, 27. januara preko "Eventim" prodajne mreže, po promo ceni od 1790 dinara za parter i 2490 dinara za VIP terasu, dok će određeni broj ulaznica biti dostupan već od srede putem zvaničnog sajta benda.

Priča o sastavu Interpol počinje u Njujorku davne 1997. godine kada su Kešler, Karlos Dengler, Greg Dradi i Benks oformili bend. Tri godine kasnije, bubnjar Dradi napušta grupu i na njegovo mesto dolazi Fogarino. U 2002. godini potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom "Matador Records" i izdaju prvi album, "Turn on the Bright Lights", koji se našao se na desetoj poziciji godišnje liste albuma NME magazina, kao i na prvom mestu "Pitchfork Media" liste top 50 albuma. "Turn On The Bright Lights" je do sada prodat u više od milion kopija i po mnogima i danas važi za najjače ostvarenje u diskografiji benda u muzičkom i liričkom smislu.

U narednih deceniju i po Interpol je objavio još četiri albuma - "Antics" (2004), "Our Love to Admire" (2007), "Interpol" (2010), poslednji sa basistom Denglerom, koji potom napušta bend, kao i „El Pintor“ (2014). Benks, Kešler i Fogarino u rodnom Njujorku sada rade na novom materijalu, koji će izdati sledeće godine.

Hvaljeni od kritike i sa velikim brojem fanova, bend je ostao veran svom prepoznatljivom mračnom stavu i pesmama u kojima dominiraju himnični refreni i duboki, teatralni vokal Pola Benksa. Gostovali su u brojnim TV emisijama, poput "Late Show with David Letterman" i "Conan", a nastupali su na glavnim binama najvećih svetskih festivala kao što su "Coachella", "Lollapalooza" i "Primavera".

Beograd je jedini grad iz regiona u kojem će njuroški bend nastupiti u okviru turneje "Turn On The Bright Lights Anniversary Тour", a fanovi iz okolnih zemalja karte mogu da nabave putem "Eventim" sajta.

2020 © - Vesti online