Utorak 24.01.2017.
09:38
Vestionline

"Divlji zapad" u Podgorici - pretres građana na ulicama

commons.wikimedia.org/Nije bitno...
Podgorica postala poprište mafijaških obračuna

Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više delova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dela čelnika Policije.

U poslednjih mesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dve i teško ranjene još dve osobe. 

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnelo je ostavke ili je smenjeno posle najnovijih eksplozija koje se pripusuju "mafijaškim obračunima". 

Ostavke su podneli šefovi Kriminalističke policije i Odseka za obezbeđenje ličnosti, a smenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, kao i šef Kriminalističke policije u Podgorici. 

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu. 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je u ponedeljak uveče podgoričkoj televiziji "Vijesti" da su "javni red, mir i sigurnost građana ugroženi". 

- Najnoviji događaji u Podgorici i prethoni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom - rekao je Nuhodžić. 

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policije "unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala".

2024 © - Vesti online