Nedelja 22.01.2017.
09:02
Tanjug, Vestionline

Princ Vilijam preuzima kraljevske dužnosti svoje bake Elizabete II

commons.wikimedia.org/Brian Gratwicke
Kraljica Elizabeta dobija "pojačanje", Princ Vilijam će obavljati većinu njenih dužnosti

Navodi se da će se Vilijam (35), drugi u redu za preuzimanje britanske krune iza svog oca princa Čarlsa, takođe sa porodicom preseliti u London iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske.

- U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za ceo život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u budućim decenijama - rekao je princ Vilijam.

Navodi se da je Vilijam služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje.

Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece Džordžom (3) i Šarlot (1) preseliće se iz vile "Anmer hol", koja se nalazi u sklopu kraljičinog poseda "Sandringem" u Norfolku, u palatu "Kensington", njihovu službenu londonsku rezidenciju.

Hina navodi da je kraljica Elizabeta Druga, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila službene obaveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija.

Deo dužnosti već je prenela na princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

2024 © - Vesti online