Utorak 10.11.2009.
12:07
Vestionline

Zarobljen na ledu sa polarnim medvedima

Što nas je više, to nam je toplije
 

Ekipa spasilaca padobranom je skočila na 15 metara veliku ledenu santu kada su iz vazduha uočili promrzlog 17-godišnjeg mladića koji je plutao na otkinutom komadu leda. Mladić je odmah prebačen u bolnicu u Koral Harbur, mali grad u kanadskom zalivu Hadson.

Prema onome što je ostalo za njim na santi izgleda kao da je u samoodbrani ubio polarnog medveda - majku za kojom su ostala dva mala, ali krvoločna medvedića.
 

Tinejdžer je bio u lovu sa starijim muškarcem kada su im se pokvarile motorne sanke. Krenuo je da potraži pomoć, ali nije daleko stigao. Deo leda po kojem je hodao se otkinuo i odvojio od veće sante tako da je mladić ostao da bespomoćno pluta smrzavajući se na temperaturi od -20° C. Stariji muškarac pronađen je ubrzo posle dojave o njihovom nestanku. Bio je blago porehlađen.


Spasioci su uspeli iz vazduha da uoče i mladića kako pluta, ali su ga izgubili iz vida kada se spustila noć. Promrzao, 17-godišnjak je plutao punih 45 kilometara Atlantskim okeanom pre nego što su ga ponovno uočili.

2024 © - Vesti online