Subota 21.01.2017.
17:06
Vestionline, b92.net

Građani zapanjeni: Koliko je vaš račun za struju?

pixabay.com
Decembarska potrošnja struje je svake godine veća za 15 odsto

Na pitanje B92 "Koliko je vama došlo ovaj mesec?" građani su odgovorili:  

 - 31 000. A inače recimo oko 14 000 u ovom zimskom periodu, u letnjem 5000. I borim se da sve to bude što manje, da palimo peć i noću, da kuvam noću, sve i mislim ne radi brojilo. Ma šta da vam kažem!

- Od pet koliko je normalno, 14 000 je došlo. 

 - Potrošnja je samo 50 kilovata više nego prošlog decembra, prema tome... a da bude tri puta veći račun, to nije normalno. 

Dok su potrošači šokirani brojkama na svojim nalozima za električnu energiju, u EPS-u tvrde da je ledeni talas razlog veće potrošnje. 

Svake godine u decembru zbog hladnog talasa i niskih temperatura potrošnja električne energije u proseku veća je preko 15 odsto, posebno imajući u vidu da se tada obeležava i najveća slava u Srbiji. Podsećamo kupce da grejanje na struju značajno povećava račune za električnu energiju. Tako je recimo dodatnim uključivanjem TA peći tokom dana kada je tarifa skuplja, moguće povećati račun za čak 25%. 

I nisu samo Beograđani ogorčeni, građani širom Srbije žalili su se na slične probleme, čak i na račune za grejanje. Predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša najavili su da će organizovati proteste i tribine zbog visokih računa za grejanje. 
 

2020 © - Vesti online