Subota 21.01.2017.
13:18
blic.rs, Vestionline

Vehabija u zagrljaju Incka - Sloboda islamskom radikalizmu

facebook.com/Nesad Arnaut
Valentin Incko i njegov prijatelj Nesad Arnaut

Arnaut bez skrivanja nosi fašističke simbole i promoviše radikalizam gde god se pojavi i na društvenim mrežama.

"Glas Srpske" je u martu prošle godine objavio fotografiju na kojoj Arnaut u javnosti nosi fes sa oznakama zloglasne fašističke Handžar divizije.

Ta jedinica nacističke Nemačke je kao deo SS formirana u Drugom svetskom ratu od nemačkih oficira i podoficira i regruta muslimana iz BiH i Albanaca sa Kosova i Metohije.

Na jednoj fotografiji Arnaut i Incko su pozirali zagrljeni na imanju visokog predstavnika u njegovoj domovini Austriji.

 Incko je tada potvrdio autentičnost fotografije navodeći da je Arnaut bio radnik firme koju je angažovao na svom imanju, a kada je saznao za detalje iz njegove biografije kazao je da je šokiran i da će se obratiti austrijskom tužilaštvu, piše Glas Srpske.

Na pitanje šta je učinio povodom tog slučaja, koji ga je kompromitovao u javnosti, Incko, koji je nedavno Dan RS uporedio sa danom kada je osnovana nacistička Nezavisna država Hrvatska, je "Glasu Srpske" odgovorio da je podneo prijavu.

- Tužilaštvu u Klagenfurtu sam u vezi s tim slučajem podneo prijavu u pisanoj formi 15. jula 2016. godine. Posle toga tužilac je sa mnom dva puta kontaktirao tokom prošle godine. Shodno tome, prava adresa za pitanja u vezi s tim sada je austrijsko državno tužilaštvo - kaže Incko.

2024 © - Vesti online