Nedelja 22.01.2017.
01:30
Vestionline

Hit dijeta: Istopite salo slaninom za samo 10 dana!

pixabay.com
Ništa bez slaninice...

- Ako svaki dan budete radili kratke treninge s teškim tegovima, umesto dugih kardiotreninga (trčanje, bicikl, pokretna traka) brže ćete gubiti masno tkivo. Takođe, pomaže pijenje zelenog čaja, koji šećer u krvi održava stabilnim, kao i unos puno vode jer smanjuje osećaj gladi. Kombinacija masti i proteina pomaže kod mršavljenja, dok njihov spoj sa ugljenim hidratima stvara masne naslage - rekao je fitnes trener Pol.

Dodaje da iz ishrane morate da izbacite šećer, hleb, brašno, gluten, pirinač i krompir jer oni vrlo brzo posle obroka podižu visinu šećera u krvi, što stvara nagon za ponovnim unosom sličnih namirnica u relativno kratkom vremenu.

U tih deset dana najbolji izbor su proteini iz belog mesa, ribe i jaja, a ugljene hidrate treba uzimati iz zelenog povrća. Za doručak možete jesti slaninu i jaja. Za ručak losos, piletinu sa avokadom, a za večeru mesni odrezak i sezonsku salatu. Pobrinite se da unosite dovoljno masnoća, najbolje iz maslinovog ulja. U tih deset dana trebalo bi ograničiti i unos voća - preporučuje se samo avokado.

12 važnih pravila Nikolasa Pola kojih se treba pridržavati 10 dana!

1. Čaj ubrzava metabolizam - Zeleni čaj pomaže i u sagorevanju masti. Osim zelenog odličan je ginseng čaj. Njegov unos ne bi smeo da bude veći od pet šolja dnevno.

2. Izbacite pirinač, hleb i krompir.

3. Kratko, ali efikasno - Treninzi od 20 minuta sprečiće pretreniranost.

- Prvi dan: noge i stomak
- Drugi: grudi i tricepsi
- Treći: ramena i stomak
- Četvrti: leđa i bicepsi

4. Smanjite kardio treninge - Ako radite kardio trening duže od 20 minuta, osim masnoća trošite mišiće. Pol tvrdi da kratko dizanje većih težina ima puno bolji učinak.

5. Dizanje teških tegova - Dizanje teških tegova efikasno topi masne naslage, naročito kod žena. Ako ste početnik, posavetujte se s trenerom kako se ne biste povredili.

6. Smanjite unos šećera - Treba izbaciti šećer, ali i ograničiti unos voća koje sadrži veliku količinu šećera (grožđe i smokve).

7. Na dijetu posle ciklusa - Kod većine žena apetit se pre menstruacije povećava. Zato je najbolje da na desetodnevni režim krenu nakon menstruacije, smatra trener.

8. Izbacite alkohol - Alkohol sadrži puno praznih kalorija, tako da će telo prvo posegnuti za energijom iz alkohola, a ne onom koju unesete hranom.

9. Fotografija pre i posle - Veliko je zadovoljstvo videti rezultate koje ste postigli teškim radom i odricanjem. Fotografija je objektivan pokazatelj da li režim deluje.

10. Pijte dovoljno vode - Preporučena dnevna doza je oko dva litra. Kako biste se setili da pijete dovoljno vode najbolje je da nosite flašicu sa sobom.

11. Koristite suplemente - Hrana je najbolji izvor vitamina i minerala, ali kad ste na restriktivnom režimu i trenirate kako biste gubili masnoću, a ne i mišiće, trebalo bi da pijete proteinske napitke.

12. Plan je ključ uspeha - Ako želite da za 10 dana izgubite 10 odsto masnoće, moraćete da planirate šta ćete jesti svaki dan. Salata od tune odličan je obrok za posao.

2024 © - Vesti online