Subota 21.01.2017.
11:26
alo.rs, Vestionline

Kolindina ćerka u Beogradu, medijima zabrana prilaska!

Reuters
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Arhiva)

Kako prenosi tabloid "Alo!", svaki njen korak bio je praćen i njeno obezbeđenje nije dalo nikom da joj priđe, pa ni da je fotografiše.

Ekipa "Alo!" došla je da proprati i fotografiše takmičenje i uradi intervju sa naslednicom Kitarovićeve, ali nakon što su se uredno javili organizatorima i saopštili svoje namere, rečeno im je da je strogo zabranjena bilo kakva komunikacija i slikanje ćerke hrvatske šefice države.

Iako su se nalazili na javnom mestu i otvorenom sportskom nadmetanju, priprećeno im je obezbeđenjem i policijom, ukoliko se usude da ih ne poslušaju. Takođe, prema rečima organizatora, moguć je razgovor sa bilo kojim drugim inostranim klizačima kada završe sa klizanjem, ali neophodno je odobrenje trenera.

Katarina Kitarović članica je Klizačkog kluba "Leda", a na poslednjem takmičenju na prvenstvu Hrvatske u klizanju u kratkom programu juniorki osvojila je prvo mesto. Prošle godine u martu okitila se i titulom hrvatske prvakinje u umetničkom klizanju, a prvo mesto je osvojila na juniorskom prvenstvu u Domu sportova. Katarinin cilj je da se u najskorije vreme izbori za učešće na Zimskim olimpijskim igrama.

Verovali ili ne, žrtva ovog bahatog ponašanja bio je i poznati sportski novinar Milojko Pantić, kome je takođe bio zabranjen ulaz i pristup "Ledenoj dvorani" dok je nastupala Kitarovićeva.

- Za skoro 50 godina karijere nisam doživeo ovo što sam ovde. Došao sam da napravim reportažu, s obzirom na to da na ovom turniru u umetničkom klizanju učestvuju i deca mojih prijatelja iz Zagreba. Njih sam pre dva dana snimio i niko mi ništa nije rekao na tribinama. Snimao sam klizanje, snimao te devojčice i uzeo im izjave o tome kako se osećaju u Beogradu, s obzirom na to da su roditelji čija deca kližu u dvorani prihvatili da deca iz Zagreba borave kod njih dok su u prestonici. Želeo sam da uradim priču i sa Katarinom Kitarović i doživeh šok - sa nevericom kaže Pantić i nastavlja da prepričava razgovor koji je imao sa organizatorima:

- "Ne možete da snimate, zabranila je državna bezbednost". Je l‘ ovo sportsko takmičenje ili takmičenje policajaca, policijske dece, o čemu se radi? Kakva državna bezbednost na sportskom mitingu, to ne postoji nigde na planeti? Da li je reč o ćerki predsednice Čokolinde Kitarović, oni se smeju i kažu: "Da, da" - ističe Milojko za "Alo!".

2024 © - Vesti online