Petak 20.01.2017.
20:50
Srna

Izetbegović poručio Dodiku: Svako ko radi protiv BiH...

Srna
Ponovo uputio oštre reči lideru Srpske: Bakir Izetbegović

Komentarišući sankcije koje je bivša američka administracija uvela predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Izetbegović je rekao da je "očigledno da Dodik već duže vreme podriva Dejtonski mirovni sporazum i dovodi u pitanje mir i stabilnost u regionu". 

- Takvo ponašanje se mora zaustaviti - rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu posle sednice Predsedništva SDA.

On kaže da je očekivana odluka američke administracije da uvede sankcije Dodiku. 

- Predsedništvo SDA smatra da je krajnje vreme da vladajuća stranka u Republici Srpskoj odustane od diskriminacije i destabilizacije bezbednosnog stanja u BiH, da prestane sa udarima na institucije BiH i njen pravosudni sistem, da se konačno opedeli na poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i poštivanje vladavine prava - naveo je Izetbegović. 

On je poručio da SDA poziva Savez za bolju budućnost da prestane sa ambivalentnim odnosom u kojem je i opozicija i vlast, kao i da prestane sa pozivima na proteste koji bi mogli da štete ekonomiji i evropskom putu BiH, a doprinesu obeshrabrivanju investitora i turista da dođu u BiH.

SDA je podržala i Inicijativu za Stolac, te je najavila da će podržati i mogući bojkot izbora.

Izetbegović je rekao da je Federacija BiH uspešniji entitet od Republike Srpske, pri čemu je naveo određene ekonomske pokazatelje. 

2024 © - Vesti online