Utorak 10.11.2009.
12:02 >> 12:24h
Tanjug

Dileri droge i policajac dolijali u Subotici

"U toku noći i rano jutros policajci Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava Beograda i Subotice i naše specijalne jedinice, protivterorističke jedinice, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su šest lica, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao i zbog trgovine ljudima", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ta organizovana kriminalna grupa je na području Subotice vršila krivična dela teške krađe, pri čemu su provale vršili, kako je rekao, obijanjem i sečenjem metalnih kasa, korišćenjem specijalne opreme za sečenje.

Spisak uhapšenih

Prema rečima ministra Dačića, uhapšeni su: Roberto Kukolj, Zoran Dimić, Nebojša Pejić, Miroslav Morača, Novica Karaman i Radivoje Sekulić, policajac iz Policijske uprave Subotica.

Na taj način, dodao je ministar, iz jedne prodavnice oružja u Subotici ukrali su velike količine skupocenih pušaka i poluautomata i veće količine municije. Dačić je rekao da je, pretresanjem njihovih stanova, pronađena velika količina opojne droge kokain, pištolja bez dozvole koje je grupa koristila, fantomke i veće količine zlata, deviznog novca i putničkih automobila.

 

"Uhapšen je i jedan policajac iz Policijske uprave Subotica, koji je bio član ove organizovane grupe, a koji je imao zadatak da ih obaveštava o aktivnostima policije. Ova akcija je još jedna u nizu akcija policije i tužilaštva, koje suusmerene ka suzbijanju svih oblika kriminala, što je još jedan jasan pokazatelj da su država Srbija i svi naši državni organi kao svoj prioritet postavili borbu protiv kriminala i korupcije, sve u cilju jačanja bezbednosti naših građana", poručio je Dačić.

2024 © - Vesti online