Četvrtak 19.01.2017.
21:37
Vestionline

Zaboravite Trampa: Evo ko će stvarno voditi Ameriku

Reuters
Najuticajnija Trampova ćerka i njen suprug: Ivanka Tramp i Džered Kušner

U analizi CNN-a se navodi da je Ivanka Tramp izjavila je da će biti "samo ćerka" kad njen otac bude predsednik, ali njena dela govore drugačije. Često je u ime svog oca radila na pitanjima kao što su skrb o djeci i klimatske promjene. U septembru je njen otac objavio prijedloge za smanjenje troškova brizi o deci, koje je ona osmislila, prenosi "Index.hr".

Još prošlog meseca lično je nazvala članove Kongresa kako bi s njima razgovarala o zakonima i poreznim olakšicama. Tako da, kad sada kaže da neće učestvovati u vlasti, mada to deluje i simnjivo. Ali to nije ni bitno, navodi se u analizi.

Ivanku Tramp je "Njujork tajms" već krunisao za najuticajniju "prvu ćerku" još od Alise Ruzvelt. A njenog muža svi već nazivaju predsedničkim zetom. Za Kušnera je Tramp rekao da veruje kako bi mogao da dogovori mir između Izraelaca i Palestinaca. Ta vera u članove porodice postala je Trampov zaštitni znak, a čini se da su deca jedina koja ga mogu držati pod kontrolom.

Prvi par SAD-a

Melanija i Donald čvrsto su odlučili da provode što manje vremena u Vašingtonu, tako da će Ivanka i Džered "de facto" biti prvi par Sjedinjenih Država.

Čak i da Kušner ne postane Trampov savetnik i da Ivanka ne dobije formalnu titulu, njih dvoje nikad neće biti daleko od novog američkog predsednika. To je ogromna prednost za Trampa. Par daje Trampovoj Beloj kući veću privlačnost nego što bi je on sam mogao dati. To je opasno skretanje pažnje s činjenice da će Džered i Ivanka imati neograničene prilike proširiti vlastite političke i poslovne planove.

Pokušavaju li Trampovi progurati novu vrstu američke političke dinastije i sukob interesa? To još treba videti. Ali jedna je stvar jasna - kad se radi o Trumpovoj Americi, njome će vladati Ivanka i Džered, zaključak je "CNN" analize Anušej Hosein, novinarke i aktivistkinje iz Bangladeša koja živi u Vašingtonu. 

2024 © - Vesti online