Četvrtak 19.01.2017.
19:10
Vestionline

Rusi u strahu zbog Novaka

Reuters
Mogao bi da zaigra za reprezentaciju

Naime, da je drugi teniser sveta stigao do same završnice turnira u Melburnu bilo bi gotovo izvesno da ne bi igrao u 1. kolu Svetske grupe Dejvis kupa u kom će Srbija od 3. do 5. februara u Nišu ugostiti selekciju Rusije.

Iako u Đokovićevom rasporedu nije planirano da igra za naš državni tim ruski portali koji se bave dešavanjima u tenisu spekulišu da bi Novak mogao da se predomisli pošto nije eksplicitno izjavio da neće igrati za “orlove”.

Pored toga smena na klupi Dejvis kup reprezentacije mogla bi da bude dodatni motiv Đokoviću pošto je umesto Bogdana Obradoviča vršilac dužnosti Nenad Zimonjić, pa bi kao jedan vid podrške za novi start u karijeri starom prijatelju drugi teniser sveta mogao da promeni odluku.

Pored toga postoji mogućnost da Đoković u raspored uvrsti i učešće na turniru u Dubaiju (od 27. februara do 5. marta) iako će mu sigurno glavni cilj biti odbrana trofeja u Indijan Velsu (6. do 13. marta) i Majamiju (20. do 27. marta).

Sve ovo je za sada u domenu spekulacija pošto je Đoković na konferenciji za medije u Melburnu rekao da sada ne razmišlja o tome već da mu je prioritet da što više vremena provede sa porodicom.

2024 © - Vesti online