Sreda 18.01.2017.
18:01
Z. Mirković - Vesti

Možda opet zatreba

commons.wikimedia.org/SPÖ Presse und Kommunikation
Paničar: Kristijan Kern

 Zamisao da bi bunker iz doba hladnog rata u nekom trenutku mogao biti potreban još uvek deluje nerealno, ali zbog savremenih pretnji sasvim je opravdano da se ovo zdanje i dalje održava, istakao je ministar odbrane Hans Peter Doskocil, koji je u pratnji Kerna obišao bunker u mestu Sankt Johan im Pongao, koji je najčuvanija državna tajna.

Kern je istakao da svet nije postao bezbedniji i izrazio nadu da austrijska vlada nikada neće koristiti ovaj bunker, ali je želeo, kako je dodao, da se, za slučaj potrebe, sam uveri u stanje.

Podaci o bunkeru koji je izgrađen tokom 80-ih godina duboko u planini kod Sankt Johana im Pongau, nisu poznati. Međutim, luksuza nema, na šta ukazuje i pitanje kancelara Kerna, prilikom obilaska spartanski opremljene kancelarije: "Imamo li barem neki kaktus ili nešto slično?"

Njegova kancelarija u bunkeru ima samo jedan običan radni sto, telefon. Na "nivou 4" nalaze se prostorije namenjene za vladu, za slučaj da ne može više upravljati zemljom iz Beča i mora biti evakuisana u slučaju epidemije, terorističkog napada ili drugih pretnji.
 

Poster kluba

- Staviću na zid poster bečke Austrije (trofejni bečki fudbalski klub) - rekao je Kern, na šta je Doskocil, koji navija za Rapid, odgovorio: "To i nije potrebno."
 

2024 © - Vesti online