Sreda 18.01.2017.
18:00
G. G. - Vesti - Foto: G. Gligorijević

Da deca dobiju srećnije detinjstvo

G. Gligorijević
U poseti porodici Jovanović-Janković

Plemeniti pojedinci, porodice i organizacije, mahom iz Toronta i okolnih mesta, nesebično su darovali novac sa samo jednom željom: da se bar malo olakša i ulepša život dvadeset šestoro dece koja sa roditeljima žive u nemaštini. Prikupljene donacije rasporediće se prema potrebama porodica. Tako će dvanaestočlanoj porodici Jovanović-Janković iz Kladova, koja ima devetoro dece, biti popravljena kuća, napravljena kuhinja, a biće im kupljena i veš-mašina. Planirano je da porodica dobije i plastenik, kao i da im se kupe svinja i kokoške kako bi imali mogućnost da sami proizvode deo hrane.

Samohranom ocu Radovanu Cvijetiću i njegovoj deci, a ima ih devetoro, mnogo će značiti traktor, hrana, odeća i seme koji će biti nabavljeni od donacija iz Kanade. Porodica Paklar iz Biočića u Dalmaciji dobiće polovnu kosačicu, kako bi uspešnije obrađivali zemlju, a porodice Lukavac i Ćosić iz Tepljuha u Dalmaciji po kravu kako bi bolje prehranjivali svoju nejač.

Treća božićna kampanja kanadskog ogranka humanitarne organizacije Srbi za Srbe po visini prikupljenih sredstava uspešnija od prethodne, zahvaljujući, pre svega, velikodušnim donatorima. Naravno, svaki darovani dolar je važan, jer u životu onih kojima je potrebna pomoć može da napravi veliki pomak nabolje, ali jednako bitno je i saznanje da se samo u slozi i zajedništvu velike i lepe stvari dešavaju.
 

O organizaciji

Iako je božićna akcija kanadskog ogranka Srbi za Srbe završena, svi koji žele da daju prilog ili da se informišu o ciljevima i načinima rada ove organizacije mogu to da urade na sajtu serbsforserbs.org.

2024 © - Vesti online