Sreda 18.01.2017.
06:30
Lepota i Zdravlje

Nutricionisti tvrde: Ove tri namirnice morate da jedete svaki dan

pixabay.com
Pravilna ishrana je od velike važnosti za zdravlje, ali i za lepotu

Naravno, ne treba ni ovo shvatiti bukvalno - to ne znači da svakog dana treba da konzumirate sve tri namirnice, ali bar jedna od njih trebalo bi da se nađe na vašem jelovniku, i to najbolje kao deo doručka.

1. Ovsena kaša

Ovsena kaša je možda i najbolji izbor za doručak. Reč je o zdravom, a praktičnom i pristupačnom oborku koji možete da konzumirate u svakom trenutku, kako na poslu, tako i kući. Priprema se sa mlekom ili vodom, a u nju možete da dodate i još zdravih sastojaka poput čia ili lanenih semenki, komadiće banane ili šumskog voća, grčki jogurt, med, koštunjavo voće… Ovsena kaša obezbeđuje veliki nivo energije, ali vas i dugo drži sitim.

2. Tvrdo kuvana jaja

Jaja su "tajna" nutricionista, ona su odlična izvor proteina, i to onih niskokalorijskih, a visokokvalitetnih, koji daju osećaj sitosti. Tvrdo kuvana jaja mogu da uz svežu salatu i sir predstavljaju samostalni obrok, a možete i da ih konzumirate kao zdravu užinu, kako ne biste posegnuli za nečim što je veće kalorijske, a manje nutritivne vrednosti. Jaje prosečne veličine ima oko 80 kalorija.

3. Kefir

Kefir je prepun je probiotika, zdravih kvasaca, vitamina i hranjivih sastojaka, a često ga zovu i "magično mleko". Kefir čisti naš organizam, eliminiše loše bakterije, štiti od gljivičnih i virusnih infekcija, a dodatni plus je i što poboljšava izgled naše kože… Pun je vitamina C i dobrih minerala i zato je odličan za jačanje imuniteta. Bogat je i proteinima i jača metabolizam, ali i poboljšava zarastanje rana i brži oporavak.

2024 © - Vesti online